15 Ocak 2014 Çarşamba

Barbie Oyunlarının Tadına Doyamayacaksınız

Barbie bebekler 1959 yılında üretilmeye başlanmıştır. Ancak seri olarak üretimi 1980’lerden sonra başlamıştır. Bunun yanında özellikle 1990’lı yıllardan sonra bu bebeklerin özellikle Türkiye’de çok fazla yayıldığı söylenebilir. Kız çocuklarının Barbie bebekleri sevmeye başlaması hem çizgi film sektöründe hem de oyun sektöründe bu bebeklere yer verilmesini de beraberinde getirmiştir.

Barbie oyunları internette yayınlanan flash oyunlar arasında en çok sevilen oyunlardandır. Bu oyunlarda kız çocukları hem Barbie bebekleri giydirmekte hem de bu bebeklere makyaj yapmaktadır. Bunun yanında Barbie bebeklerin saçlarını kesen, onların saçlarına değişik modeller veren kız çocukları bazen onu özel bir geceye hazırlamaktadır. Bazen de Barbie bebeğin farklı rollerde olması söz konusu olabilmektedir. Denizde çalışan Barbie aynı zamanda veteriner de olabilmektedir. Bu çeşitlilik kız çocuklarının oldukça hoşuna gitmektedir.

Barbi oyunu oynamak isteyen kız çocukları için önemli olan giydirdikleri kahramanı sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile paylaşmanın da mümkün olmasıdır. Böylelikle Barbie bebekler ile ilgili yorum yapan kız çocukları beğendikleri resimlerin çıktısını alıp duvarlarına da asmaktadır.

Barbi oyunları oynanması oldukça kolay oyunlardır. Genellikle bu oyunlarda kontrolü sağlamak için fare kullanılmaktadır. Pek çok farklı kıyafet arasından istediğinizi seçerek Barbie’ye giydirebilirsiniz. Bunun yanında pek çok farklı renkte makyaj da yapabilirsiniz. Kız çocuklarının estetik beğenilerini geliştiren bu oyunlar çok popüler hale gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder